hello hölgyek

Készítsd el a Plaza mennyeien finom tortáját Suga Paulina receptje alapján!

Az egyik kedvenc cukrász tehetségünk, Suga Paulina megálmodta nekünk a Plaza sütijét! Ha szeretnéd elkészíteni ezt a mennyei finomságot, kövesd Paulina lépéseit és szerezz örömet magadnak és a szeretteidnek!

Plaza sütije – Pisztáciás alapú lime-os túróhab, málnabetéttel

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 80g vaj
  • 80g porcukor
  • 1db tojás
  • 50g liszt
  • 30g pisztácia
  • 1kk sütőpor
  • 1/2lime héja
  • 1tk pisztácia paszta

A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, és egyneműre keverjük vele. Ezután hozzáadjuk a lisztet, darált pisztáciát, sütőport, lime héjat, és a pasztát. Miután elkevertük a masszát, 18cm-es sütőpapírozott formába simítjuk, és 180 fokon 12perc alatt készre sütjük.

Málnabetét:

  • 150g málna
  • 8g vaníliás cukor
  • 30g kristálycukor
  • 1/2lime leve
  • 20ml víz
  • 8g vaníliáspuding

A málnát egy edénybe mérjük, és hozzáadjuk a cukrokat, lime levet, vizet. Felfőzzük a tűzhelyen, amikor szétesnek a málnaszemek besűríthetjük. 1-2ek hideg vízzel elkeverjük csomómentesre a pudingport, hozzáadjuk, majd folyamatosan kevergetve készre főzzük. 15cm-es tortakarikát kibélelünk folpackkal, melegen beleöntjük a málnát. Elterítjük, és félretesszük a hűtőbe kötni.

Túróhab:

  • 175g natúr joghurt
  • 100g porcukor
  • 10g vaníliáscukor
  • 4lap zselatin
  • 250g krémes túró
  • 250g habtejszín
  • 1/2lime héja

A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, félretesszük hogy megduzzadjanak. A joghurt egy részét felmelegítjük a cukrokkal, amikor eloldódott félre is húzzuk. Kinyomkodjuk a lapzselatinokat, és eloldjuk a keverékben. Hozzáadjuk a krémes túrót, lime héjat, és csomómentesre keverjük. Ha kihűlt a massza, felvert tejszínhabbal lazítjuk.

Összeállítás: a kihűlt piskótára rátesszük a túróhab felét. A málnabetétet ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát. Befedjük a hab másik felével, elkenjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Málnazselé:

  • 50g málna
  • 1/2lime leve
  • 15g cukor
  • 1 lap zselatin

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Málnát felfőzzük a többi hozzávalóval, ha szétestek a szemek beletesszük a kinyomkodott lapzselatint és eloldjuk. Ha szobahőre hűlt, a megdermedt túrón elterítjük. 1-2órát még a hűtőben érdemes pihennie.

Ezután eltávolíthatjuk a forma aljáról a sütőpapírt, tányérra helyezzük, és meleg késsel körbevágjuk a formát.

Díszítés:

  • 150g habtejszín
  • pisztácia
  • málna
  • lime héj

Felverjük a habtejszínt, és habzsákból felnyomjuk a tortára. Ízlés szerint díszíthetjük, dekorálhatjuk.

Suga Paulina-ról

Suga Paulina cukrász, több mint 10 éve szenvedélye a sütés. Imádja a kihívásokat, amikor valami újat lehet alkotni.
Célja, hogy a sütés mindenki számára elérhető és szerethető legyen, bátran bele merjenek vágni és sikerélménnyel gazdagodjanak. Akár még azok is, akik eddig kerülték a konyhát.
Oktatóként, online workshopjain teszi lehetővé a cukrász szakma mélyebb elsajátítását. Instagram oldalán pedig számtalan receptet és hozzá tartozó videót oszt meg.

Vissza a cikkekhez

Szeretnél értesítést kapni a legújabb tartalmakról?

Nincs más dolgod mint megadni az e-mail címed és kényelmesen értesülhetsz az új cikkekről és videókról.

Köszönjük, hogy regisztráltál.